THE WALK-A-BOUT – AFTERGLOW (single)

 

“Touch me and I will follow / In your afterglow/Heal me from all this sorrow /
As I let you go / I will find my way when I see your eyes / Now I'm living in your afterglow.”

Wat is een ‘walkabout’? Het antwoord op deze quizvraag luidt als volgt: een ‘walkabout’ is een traditionele tocht waarbij Aboriginals individueel of in groep honderden kilometers afleggen in de wildernis. Dergelijke tochten worden vaak beschouwd als een overgangsritueel voor jongeren, maar Aboriginals van alle leeftijden en van beide geslachten gaan op ‘walkabout’.

U vraagt zich nu misschien wel af waarom we deze les in geschiedenis en taalkunde hier hebben bovengehaald. Welnu, de muziek die we in deze recensie aan u voorstellen wordt gemaakt door de Amerikaans-Australische formatie ‘The Walk-A-Bout’ uit Long Island, New York. ‘The Walk-A-Bout’ is een vierkoppige formatie met de zingende frontman en songschrijver Dave Christian, Keenan Zach, Darren Sullivan, Kevin Anderson en Drew Bertran. Eerder verschenen platen van ‘The Walk-A-Bout’ waren het titelloze debuutalbum uit 2017, gevolgd door “Things Are Looking Up” uit 2018 en hun derde plaat “20/20” uit 2020 waarvan u midden vorig jaar op deze pagina’s nog een recensie kon lezen.

Het gaat deze keer echter over een pas uitgebrachte singletje met maar twee nummers erop, namelijk de song “Afterglow” die u op de bijgevoegde audiovideo kunt beluisteren en een B-kantje met een akoestische versie van het nummer “Hero” dat door leadzanger Dave Christian werd geschreven en een eerder hitje was voor ‘The Walk-A-Bout’. Het liedje “Afterglow” kennen de meesten onder de muziekliefhebbers misschien wel in de originele versie van de Australische rockgroep ‘INXS’, de groep uit Sydney die in de jaren ’80 en beginjaren ’90 hits scoorde met de charismatische frontman Michael Hutchence in de spotlights.

Hutchence overleed in november 1997 op 37-jarige leeftijd door ophanging na een mogelijke zelfmoordpoging of na een uit de hand gelopen erotische spelsessie, daarover werd nadien nooit echt duidelijkheid verschaft. Dit nummer werd echter nooit door Hutchence gezongen want het werd pas in 2005 geschreven door ‘INXS’-oprichter Andrew Farriss en de bekende songschrijver Desmond Child als een eerbetoon aan hun overleden leadzanger. Het liedje was terug te vinden op het elfde ‘INXS’-album “Switch” uit 2005 waarop deze song werd gezongen door J.D. Fortune, de nieuwe zanger van de groep.

‘The Walk-A-Bout’ heeft dit nummer in een geheel nieuw arrangement gestoken voor deze coverversie en ze namen het al in 2020 op tijdens de opnameperiode voor hun album “20/20”. Er werden strijkers aan de song toegevoegd en de gehanteerde instrumenten zijn allemaal akoestische. Het tweede lied “Hero” was terug te vinden op de tracklijst van hun album “20/20” maar deze akoestische versie zorgde voor een totaal andere invulling van dit liedje, een versie die eigenlijk onze voorkeur krijgt.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Shred The Evidence Records

video